äckligare jobb än charken finns!
"Dagen börjades med att salta gårdagens nöttarmar som legat på sköljning i nollgradigt vatten under natten. Under tiden påbörjades slakten av dagens grisar, och deras magpaket kom ner till oss som var på våningen under, där ett lag, tog hand om dem. Magarna öppnades, tarmarnas innehåll kramades ur innan de vändes ut och in för att tvättas rena.
150 grisar om dagen, många meter tarm per gris. Grip tag med högra handen runt tarmen, dra tarmen med vänsterhanden så den glider igenom högerhanden för att få bort det mesta av sköljvattnet, ner med den i ett saltkar.
Från facket längst till vänster packades löpmagarna som sedan används för att göra ostlöpe. Sedan kom alla snoppar och pungkulor ner i samma ränna som grisöronen kommit i under förmiddagen. Det var alltid välkommet, för då visste man att slakten var slut och att det nästan var dags att gå hem."
BLÄÄÄÄÄ!!
maria