hem ljuva hem

image99

Hej bloggen!

 

Nu befinner jag mig i skåne och här är det banne mig sommar! Men det var ju inte helt okomplicerat att ta sig hit...

 

Efter att ha skrivit terminens sista tenta i måndags nåddes jag av beskedet att SAS skulle strejka även på tisdagen. Nöden kräver handling som vi alla vet och ibland är nöden så jävla stor att man gör saker man föraktat i hela sitt liv och inte ens skulle komma på tanken att göra om man så skulle få betalt för det. Jag bestämde mig helt enkelt för att åka tåg hem. För att överleva denna mastodontresa på 22 timmar begav jag mig till stan med min reskamrat Cebastian och inhandlade tre liter rötjut, 80 valerina forte tabletter samt en massa proviant.

 

Några timmar senare befann vi oss på tåget där vi pimplade vin och käkade ost och kex för glatta livet. Vi hamnade i en kupé tillsammans med en skön tyst snubbe samt en kvinna med två whippet hundar. Jag tyckte det var ganska trivsamt med hundarna men Cebastian tyckte inte att det var lika kul när de gjorde närmanden och försökte slicka honom i ansiktet. Som tur var behövde vi bara stå ut med våra medpassagerare i 12 timmar och fick således kupén för oss själva efter att ha lämnat Stockholm.

 

Att sova på tåget visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag som i hela mitt liv hävdat att jag kan sova, när- var och hur som helst var tvungen att ta tillbaka detta kaxiga uttalande. Trots mängder av vin och överdosering av sömntabletterna gick det fan inte att sova! För Cebastian, som varit lite orolig över detta moment, visade sig dock sömnen inte vara några som helst problem. Mellan Stockholm och Göteborg kunde vi däremot sträcka ut ordentligt och livet som tågresenär var riktigt jävla behagligt. Väl på stationen möttes vi att en strålande glad Maria som höll mig sällskap i väntan på tåget som skulle ta mig till Helsingborg. Det var en kärt men kort återseende. 2,5 timme senare befann jag mig äntligen på skånsk mark och efter ytterligare en timme hade jag lämnat marken för att istället sitta på hästryggen.

 

Men tro inte att jag fick nog av tågresan, dagen efter (igår) satt jag likförbannat på tåget igen, denna gång med Lund som destination. I Lund firades Saras födelsedag med tårta och vin och det var riktigt härligt att träffa homiesarna igen. Och på lördag är det dags att åka tåg igen, då vankas det fest i Malmö. Idag har jag shoppat med mamma och joggat med syrran (pass på Irene!) Nu ska jag däremot ut och njuta av kvällssolen, ta hand om er vart ni än befinner er!

 

Over and Out

/Milla 

 

Om

Min profilbild

154:an

En glad 08:a, en vild skåning och en galen göteborgare




RSS 2.0